MALLORCA ER IKKE BARE PALMESUS, RESSORT OG SANDSTRENDER
Spania |
|
Minimum antall personer: 2 | |
I en by eller landsby |
|
Agriturismo |
Jeg har inntil nå vært skeptisk til ferie på Mallorca. Jeg ser for meg en resort langt borte fra allfarvei, hvor alt du trenger finnes innenfor resorten. Men flere av mine venner og bekjente har hatt flotte ferieopplevelser på Mallorca og skrytt veldig av blant annet Palma som by.Så da jeg får en invitasjon fra det Spanske turistbyrå om å bli med på en gastronomisk reise på Mallorca er jeg ikke vanskelig å be.
Ved ankomst til Palma på ettermiddagen blir vi møtt av en privat sjåfør som kjører oss til en av øyas eldste biologiske vinprodusenter. De har drevet vinproduksjon i 13 generasjoner. Vi får omvisning på gården, det gamle kjøkkenet og en nydelig vinsmaking i hagen. Sammen med vinene blir vi servert deilig lokal skinke, oster, oliven, brød og deres egen olivenolje.
Vi drar videre til en agriturismo (finca) hvor de kan arrangere større selskaper. Her får vi smake på en blå vin, en spennende gimmick. Vinen, opprinnelig en tørr hvitvin er tilsatt en type jasminblomst som gir den blå fargen. På ”fincaen” sitter vi ute i den vakre hagen og beundrer utsikten mot havet og Palma og smaker på gårdens viner sammen med lokale småretter og den mer kjente pølsen – sobrasada – og alt er himmelsk. Middagen samme kveld er en opplevelse. I en gourmetrestaurant med en av de lengste ventelistene i Spania, blir vi servert en smaksmeny basert på kortreist mat og det tradisjonelle kjøkkenet. Et fantastisk måltid.
Dag 2 Palma og matkurs
Morgenen starter med en interessant guidet tur igjennom det vakre historiske sentrum av Palma. Tiden er knapp, men vi får med oss Palmas høydepunkter.Turen avsluttes på det lokale matmarkedet hvor kokken Pau tar over. Han guider oss gjennom, grønnsaker, kjøtt og fisk.
Når vi har handlet ferdig til dagens matkurs, kjører vi til hans restaurant.
Restauranten er en ombygd garasje, et superkult sted, hvor innredningen domineres av et stort bord med plass til 12 personer. For et sted. Sammen med Pau lager vi en typisk rett – Variat - som består av forskjellige tapasretter. Alt serveres på samme tallerken. Mens vi kokkelerer, får vi smake på biologiske viner sammen med kul musikk fra kokken Pau sin Spotify-liste.
Ved middagstider er vi tilbake i sentrum av Palma på en takterrasse tilhørende et nydelig Boutique Hotell. Her blir vi servert «Coca» som er en lokal variant av pizza. Restauranten med utsikt over Palma og kirken, er bare åpen i sommerhalvåret.
Dag 3 – ut på tur til landsbygda
Vi starter dagen med et besøk hos en grønnsak- og fruktprodusent.Sammen med kokker og bønder tar de med oss på en omvisning.Deres filosofi er enkel; grønnsakene og fruktene høstes når de er modne og klare til å spises.Alt er solmodent og fullt av smak. Etter omvisningen får vi en smakfull lunsj av kokken Biel. Normalt serveres lunsjen ute men på grunn av regnværet dekker de på inne i drivhuset.Her sitter vi mellom blomster, frukt og planter og nyter nok et herremåltid.
Kveldens middag er en smaksopplevelse uten sidestykke. Boutique Hotellet (fincaèn) ligger på landsbygda ikke langt fra havet og stranden. Hotellet produserer egen vin, og har to restauranter, hvorav en med en stjerne i Michelin. Den unge kokken som driver restauranten, jobbet på El Bulli inntil den ble stengt. Som arbeidsledig kokk og med jobbtilbud i Russland og Kuwait, fikk han tilbud om å bygge opp sin egen restaurant på hotellet. Det har han gjort med stor suksess, med bruk av lokale råvarer og sin egen stil, spiser vi et måltid fra en annen verden.
Det hele starter med en barkoffert som blir trillet bort til bordet. Vi får en velsmakende drink før middagen, som består av 10 forskjellige små lekre smaksbomber. Alle rettene er dandert som små kunstverk. Det hele topper seg med en ostevogn full velsmakende oster.
Oppholdet på Mallorca var kort og hektisk men stappfullt av opplevelser. Min skepsis er herved overvunnet, og jeg vil reise tilbake.
TURFORSLAG OG HØYDEPUNKTER:
For mer informasjon, ta kontakt med meg enten på epost eller mobil.
info@labellaitalia.no - 971 54 806
Annen informasjon | |
Tuene skreddersys etter budsjett og antall personer | Ta kontakt for et uforpliktende tilbud |
La Bella Italia
Organisasjonsnummer: 981066480
Adresse: RE Gründerhus, Torvveien 19, 1383 Asker
E-post: info@labellaitalia.no
Mobil: +47 971 54 806
Merk: Selv om vi gjør vårt ytterste for at informasjonen på disse sidene skal være korrekt til enhver tid,
kan det hende at det sniker seg inn feil i beskrivelsene av produktene og i prisene.
Vi tar derfor forbehold om at slike feil kan finnes.